W Biedronce promocja tofu naturalnego Polsoja – połowa normalnej ceny.
W związku z tym spożycie tofu w naszym domu wzrosło, choć normalnie nie jesteśmy fanami akurat naturalnego ;)
Wystarczy jednak odrobina inwencji twórczej i okazuje się, że jest to świetna baza do przygotowania pysznego śniadania.
Nasze dzisiejsze śniadanie:
NALEŚNIKI CZEKOLADOWE prezentowane już kiedyś – (dziś z mąki orkiszowej), przy czym zrobiłam połowę porcji i nalewałam na patelnię 3 małe naleśniczki na raz.
Do tego 3 serki smakowe na bazie wspomnianego tofu naturalnego:
– SEREK TOFU MALINOWY – pół kostki tofu zblendowane z kilkoma łyżkami malin (nie powiem dokładnie ile, trzeba patrzeć na konsystencję)
– SEREK TOFU JAGODOWY – pół kostki tofu zblendowane z kilkoma łyżkami jagód
– SEREK TOFU KOKOSOWY– pół kostki tofu zblendowane z kilkoma łyżkami wiórków kokosowych i kilkoma łyżkami wody.
Moja starsza córka (im starsza tym bardziej wybredna) skomentowała:
„Mamo, to najlepszy serek z wszystkich, jakie jadłam w życiu!”.
Dziękuję. Smacznego :)
P.s. Schłodzone w lodówce smakują jeszcze lepiej – właśnie próbowałam z miseczek odłożonych dla Męża ;)
P.s.2 Świetne jest też połączenie pół kostki tofu + 2 duże łyżki dżemu z czarnych porzeczek!
Dziękuję za przepis, wyszły po prostu idealne! Zrobiłam dla dzieci niewegańskie z dżemem, a dla siebie te z serkiem tofu zmiksowanym borówkami amerykańskimi (wyszedł niebieski) – tak mi zazdrościły… :D
Pozdrawiam
Matylda
Dziękuję za komentarz, cieszę się bardzo i… następnym razem zrób dzieciom wegańskie ;) Pozdrawiam serdecznie
Same były sobie winne, jak zaproponowałam im wegańskie jeszcze przed zrobieniem, to zarzekały się, że nie będą chciały ich nawet spróbować. :P
Tak jest najlepiej – czekać aż same będą prosić :D
Uwielbiam naleśniki :D
http://crossstitchandbracelets.blogspot.com/
pięknie to wygląda! nie dosyć, że smacznie to zdrowe i jeszcze tak kolorowo :)
Dziękuję bardzo! Gwarantuję, że smakowo też przyjemnie ;)
Ale cudowne te kremy <3
Dzięki :)) A takie proste ;)