Opcja super speed czyli wszystko zrobione z gotowych składników i to jest właśnie gwóźdź programu – wegański „kebab” ze słoika. Zrobiony z soi z pomidorami, cebulą i naturalnymi przyprawami, sterylizowany, bez dodatku tłuszczu, cukru, a nawet bezglutenowy. Jasne, można zrobić sojową kostkę samemu, ugotować, przyprawić, podsmażyć i mieć ALE – fast food to fast food, ma być szybko, czyli co najwyżej otworzyć puszki i słoiki ;)
SKŁADNIKI
- 1 puszka czerwonej fasoli, pół puszki kukurydzy,
- kilka małych korniszonów,
- sałata,
- gotowe wrapy,
- ketchup + musztarda do wymieszania razem na sos,
- wegański „kebab” Veggiebel.
JAK ZROBIĆ
- Fasolę z puszki przepłukać, odcedzić, wsypać do miski, dodać kukurydzę,
- korniszonki pokroić na plasterki, dodać do strączków,
- 2 łyżeczki musztardy i tyle samo ketchupu dodać do miski, wymieszać wszystko razem,
- osobno wymieszać ketchup z musztardą do smarowania wrapów,
- dodać całą zawartość słoiczka z „kebabem”, wymieszać,
- i najlepiej cały farsz najpierw lekko ogrzać w garnku,
- teraz ogrzewać wrapy, smarować sosem, nakładać lsałatę, na to farsz i zawijać,
- na koniec całość podgrzać albo na dużej patelni z pokrywką albo w nagrzanym wcześniej piekarniku. Pyszne!
Dziękuję za taki cudowny przepis :) na moim produkcie :) :D
Dobre produkty warto pokazywać szerszej publiczności :)
jak to bez glutenu? tortilla jest z przenicy?
Chcialem kupic w markecie kilka razy, ale ich skład mnie za każdym razem bił po łapkach.
To fakt, kupne placki są fatalne pod względem składu, dlatego jemy takie coś kilka razy w roku. Napisałam, że bezglutenowy jest ten produkt, wegański kebab Veggiebel, jako wsad, jeśli jest potrzeba bezglutenowych placków, można je z powodzeniem zrobić samemu, w tej chwili jest bardzo wiele przepisów w sieci na bezglutenowe wszystko :)