Dzisiaj miało być coś innego ale nie wyszło i wylądowało w koszu, więc podam Wam ekspresowy przepis na szybki obiad.
Pamiętacie SOCZYSTE STEKI SOJOWE?
W ten sam sposób możemy przygotować pyszny gulasz.
Na etapie pomiędzy wstępnym zmiękczaniem a przyprawianiem po prostu ściągamy kotlety na chwilę z patelni, kroimy szybko na paski, wrzucamy spowrotem na patelnię i dalej już postępujemy tak samo (przyprawianie, dodawanie tłuszczu, dolewanie wody, itd.).
W międzyczasie gotujemy spaghetti i szykujemy szybką sałatkę z sałaty lodowej, pomidorów, bazylii suszonej i świeżej + olej konopny i trochę soli.
Gotowy gulasz wymieszałam z resztą wczorajszego obiadu, który świetnie się przechował do dziś, GULASZEM DYNIOWO-PIECZARKOWYM Z IMBIREM (tym razem dodałam starty na tarce świeży kawałek imbiru).
Obiad gotowy, smacznego! :)