[ Wegańskie dania ]

WEGAŃSKI GULASZ SOJOWY Z DYNIĄ I PIECZARKAMI

Hej!

Dzisiaj miało być coś innego ale nie wyszło i wylądowało w koszu, więc podam Wam ekspresowy przepis na szybki obiad.
W ten sam sposób możemy przygotować pyszny gulasz.

Na etapie pomiędzy wstępnym zmiękczaniem a przyprawianiem po prostu ściągamy kotlety na chwilę z patelni, kroimy szybko na paski, wrzucamy spowrotem na patelnię i dalej już postępujemy tak samo (przyprawianie, dodawanie tłuszczu, dolewanie wody, itd.).

W międzyczasie gotujemy spaghetti i szykujemy szybką sałatkę z sałaty lodowej, pomidorów, bazylii suszonej i świeżej + olej konopny i trochę soli.

Gotowy gulasz wymieszałam z resztą wczorajszego obiadu, który świetnie się przechował do dziś, GULASZEM DYNIOWO-PIECZARKOWYM Z IMBIREM (tym razem dodałam starty na tarce świeży kawałek imbiru).
Obiad gotowy, smacznego! :)

Tags: , , , , , , , ,

Wszystko jest w głowie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *